Hovězí burger s červenou řepou

Vytisknout recept
1) Nejprve si připravte karamelizovanou řepu. Zahřejte v rendlíku ocet s cukrem tak, aby se cukr rozpustil. Po rozpuštění cukru přidejte řepu, snižte plamen a za průběžného míchání vařte přibližně 15 minut. Po uplynutí této doby by měla směs zhoustnout a trochu lepit. V tomto momentě rendlík odstavte.
2) Vložte hovězí maso do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte. Poté z masa vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.
3) Rozkrojte housky na dvě půlky, spodní díly potřete dipem, který vytvoříte smícháním zakysané smetany a křenu. Dip případně dochuťte solí a pepřem. Dále přiložte burgery, karamelizovanou řepu a navrch špenátové listy. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí housky.
Pro dosažení křupavosti pečiva vložte těsně před servírováním obě části kaiserky na gril vnitřní stranou dolů a nechte je zhruba minutu až dvě opéct. Výsledkem bude křupavá chuť burgeru a také vám burger zůstane déle teplý
80ml - Balzamikový ocet
60g - Třtinový cukr
200g - Nakládaná červená řepa
500g - Mleté hovězí maso
1ks - Klobása chorizo
ks - Sůl a pepř
ks - Olivový olej
4ks - Housky
50g - Čerstvý špenát
60ml - Zakysaná smetana
60g - Křen
příprava - 45
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account