Honey Rings

Vytisknout recept
Honey Rings pocházejí z Malty. Jistě vám trochu připomenou anglickou kuchyni, ale vzhledem k Maltské historii se není zase tolik čemu divit. Těsto i náplň je dobré připravovat den dopředu, aby se stihly v lednici odležet. Výsledek má silně kořeněnou nahořklou chuť. Na své by si mohli přijít milovníci lékořice, kterou mi náplň chuťově připomíná.
 
1) Z mouky, másla, žloutků, špetky soli a vody dle potřeby vypracujeme hladké těsto a dáme přes noc do lednice.
 
2) Smícháme melasu, vodu, cukr, pomerančovou kůru, vodu z pomerančových květů, kakao, mlatý anýz a mix mletého koření, které si snadno připravíte doma ze skořice, muškátového oříšku a nového koření.
 
3) Směs přivedeme k varu a postupně přidáváme krupičku tak, aby vznikla hustá kaše. Tu pak necháme chvilku vychladnou a uložíme do lednice do druhého dne.
 
4) Z těsta vyválíme tenké pruhy, do jejich středu dáme pruh náplně, zabalíme a stočíme do kroužku.
 
5) Kroužky několikrát na vrchní straně nožem prořízneme a pečeme na 180°C 15-20 minut.
 
 
500g - hladká mouka
50g - máslo
3ks - žloutky
špetka - sůl
hrnek - voda
400g - melasa
400ml - voda
100g - krystalový cukr
2lžíce - voda z pomerančových květů
1lžíce - pomerančová kůra
2lžíce - kakao
1lžíce - mix koření (skořice, mušk. oříšek, nové koření)
1lžíce - mletý anýz
180g - krupička
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Cukroví
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account