Čokoládová roláda bez mouky

Vytisknout recept
Psaly jste si o recept mé rolády tak tady je. Bezlepková rychlovka, bez mouky, kterou u nás doma všichni milují. 
Odělíte žloutky od bílku. Z bílků vyšlehejte sníh, žloutky vyšlehejete s cukrem, přidejte prosáté kakao, poté stěrkou opatrně vmýchejte sních. Směs vylejte  na plech vystlaný pečícím papírem.  Pečte v předechřáté troubě na 200°C 8minut. Po vyndání z trouby sroulejem utěrkou a necháme vychlednout, po vychladnutí mažeme krémem z mascarpone a šlehačky (lze dle chuti dosladit, ale já to nemusím), ozdobíme ovocem a srolujeme. Já ráda zdobím sezóním ovocem a bylinkami jako je například levandule. Je možné polít čokoládou. 
 
Dobrou chuť 
Tereza 
6ks - Vejce
70g - Cukr
2lžíce - Kakao (využívám raw, ale postačí i holanské)
1ks - Mascarpone
1 ks - Smetana ke šlehání
ks - Ovoce (libovolné dle sezóny a chuti)
příprava - --
vaření - --
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account