"Čína" z kuřecího masa

Vytisknout recept
Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy a postupně přidáme sojovou omáčku, sůl, pepř, koření na čínu nebo takové, které máme rádi, trošku cukru nebo tekutého medu. Přilijeme trošku oleje, přidáme škrobovou moučku a vše důkladně promícháme.
Takto naložené maso dáme do lednice odležet, ideálně klidně večer před dnem, kdy budeme jídlo podávat.
Následně si do velké hluboké pánve nakrájíme najemno cibuli, nalijeme trochu oleje, necháme zesklovatět. Přidáme očištěnou, na malé kousky pokrájenou červenou kapii, lehce přisolíme a dusíme spolu s cibulkou, po chvíli přidáme pokrájené žampiony, pórek, případně asi půl sáčku zeleninové směsi pod čínu. Když je zelenina takřka hotová, do pánve přidáme naložené maso a zprudka restujeme. Ke konci jsem ještě přidala na drobno pokrájený nakládaný ananas z plechovky.
Ochutnáme a případně dosolíme, přidáme trošku sojové či pálivé omáčky dle našich preferencí. Jako příloha se hodí buď rýže, nebo různě upravené brambory, u nás byly americké spolu s okurkovým salátem.
Dobrou chuť.
 
500g - kuřecí prsní řízky
4-5lžíce - sojová omáčka
ks - sůl, pepř, koření na čínu - dle chuti
1-2lžíce - cukr krupice (nebo třtinový)
3lžíce - olej
2-3lžíce - solamyl, škrobová moučka
1ks - cibule střední
1ks - kapie červená
ks - žampiony, pár čerstvých nebo menší plechovka sterilovaných
ks - pórek menší nebo 1/2 sáčku zeleniny pod čínu
3lžíce - sladkokyselá pálivá omáčka - dle chuti - cca
1/2ks - kompotovaný ananas - já dala z poloviny plechovky
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account