Gule zo zemiakovej kaše s kapustou plnené slaninkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • zemiaková kaša
  • polohrubá múka
  • soľ, korenie
  • slanina
  • kyslá kapusta
  • cibuľa

Instrukce

  • Ak vám zostalo tak 1,5-2 porcie zemiakovej kaše, ľahko z nej urobíte obed pre 4-6 ľudí 🙂
    Na panvici si trochu posmažíme nakrájanú slaninku - netreba úplne do chrumkava ako na bryndzové halušky, no tak napoly, aby nebola ani surová ani usmažená - bude chutnejšia.
    Na druhej panvici posmažíme cibuľu, pridáme kyslú kapustu, podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme asi 15 minút do vyparenia vody. Ochutíme soľou a korením.
    Do zemiakovej kaše prisýpame múku a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme na doske. Nakrájame na štvorce, na každý dáme pár kociek slaninky a zabalíme do guľky. Postupne hádžeme do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú na vrch, vyberieme a omastíme - ja som to obalila v panvici s výpekom zo slaniny. Servírujeme posypané udusenou kyslou kapustou.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account