Bon Menu Indie: Pikantní indická čočka s batátovými bramboráky

Vytisknout recept
S vůní kokosového mléka a kurkumy si nově můžete bleskurychle připravit pikantní směs s čočkou, Bon Menu India.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Indická
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 3 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 Bon Menu Indie
  • 400 g oloupaných a nastrouhaných batátů
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kari koření špetka soli a pepře, olej

Instrukce

  • Oloupané a nastrouhané batáty smícháme s v míse s vejci, česnekem, kořením a moukou. Směs necháme několik minut odležet a mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Pomocí lžíce rovnoměrně rozprostřeme těsto na pánev a z každé strany placky opékáme dozlatova, přibližně 2–3 minuty. Na závěr v rendlíku lehce prohřejeme Bon Menu India a podáváme společně.
5 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Vypadá to moc dobře. Určitě někdy vyzkouším.

  2. NelaVávrová 10 měsíců ago

    To už jsem nekde viděla. Super.

  3. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    Už od pohledu lákavé jídlo… miluji, jak čočku, tak batáty 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account