Fazolový šoulet
Ingredience
- 400 g
- ječných krup
- 250 g
- bílých fazolí
- 3 stroužky
- česneku
- 2
- cibule
- 2 lžíce
- sádla
- sůl pepř, drcený kmín, majoránka
Instrukce
- 1
- Fazole namočíme přes noc, aby nabobtnaly. Poté je scedíme a uvaříme v mírně osolené vodě úplně doměkka (asi 25 minut).
- 2
- Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 15 až 20 minut).
- 3
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osolíme a orestujeme dozlatova.
- 4
- K cibuli přidáme kroupy, fazole, prolisovaný česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Dobře promícháme a podáváme.
mňam, šoulet jsem už dlouho neměla…. lákavé
Rádá dávám inspiraci.
děkuiji 🙂