Domáce rožky a kaiserky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 1 kg Hladkej múky
  • 3 dcl Mlieka
  • 1 dcl Olej
  • 1 ks Droždia
  • 1 lžička Cukor
  • 1 lžička Soľ

Instrukce

  • Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme pár minút vykysnúť.
    Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, vodu, kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
    Ak použijeme pekáreň na miesenie cesta, postupujeme v poradí - voda, mlieko, olej, soľ, cukor a potom múka a droždie.
    Cesto si na pomúčenej doske rozdelíme aj na 20 kúskov (ja som mala len 12 a boli moc velke), každý rozvaľkáme na ovál a zvinieme do tvaru rožka. Alebo si urobíme malé buchtičky, ktoré v strede nakrojíme nožom ako kaiserky.
    Pečieme na dvoch plechoch do chrumkava.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account