Krémová cibulačka, rychlá, chutná a sytá!
- Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kousky. Čím menší, tím dříve budou uvařené a polévka se může o to rychleji podávat.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.
- V kastrolu rozehřejte kokosový olej a na něm restujte cibuli, dokud nezíská lehce karamelovou barvu (asi 10 minut). Poté přidejte brambory, krátce prohoďte s cibulí a zalijte vývarem. Na mírném plameni vařte, dokud nejsou brambory měkké.
- Ponorným tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Provařte ještě 5 minut, aby se chutě a vůně propojily.
- Každé vajíčko zvlášť rozklepněte do misky naplněné octem. Ocet vajíčku propůjčí nepropustný kabátek a nedovolí mu ve vroucí vodě se roztéci.
- Na plotýnku postavte kastrůlek s vodou a přiveďte k varu. Až začne vřít, lžící opatrně utvořte vír a vlijte do jeho středu vajíčko namočené v octě.
- Když se voda opět rozvaří, stáhněte kastrůlek z plotýnky a nechte zhruba 2 minuty v horké vodě "dojít".