Krémová cibulačka, rychlá, chutná a sytá!

Vytisknout recept
Hledáte snadný, finančně nenáročný a přitom lahodný recept na rychlovku k obědu nebo k teplé večeři? Vyzkoušejte tak trochu jinou cibulačku, než jste zvyklé vařit. Je krémová, voňavá a šmrncovní, stejně jako francouzská kuchyně, odkud polévka pochází.
Jak na její přípravu?
  1. Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kousky. Čím menší, tím dříve budou uvařené a polévka se může o to rychleji podávat.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.
  3. V kastrolu rozehřejte kokosový olej a na něm restujte cibuli, dokud nezíská lehce karamelovou barvu (asi 10 minut). Poté přidejte brambory, krátce prohoďte s cibulí a zalijte vývarem. Na mírném plameni vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Ponorným tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Provařte ještě 5 minut, aby se chutě a vůně propojily.
Jako vložku do krému si vytvořte zastřené vejce.
  1. Každé vajíčko zvlášť rozklepněte do misky naplněné octem. Ocet vajíčku propůjčí nepropustný kabátek a nedovolí mu ve vroucí vodě se roztéci.
  2. Na plotýnku postavte kastrůlek s vodou a přiveďte k varu. Až začne vřít, lžící opatrně utvořte vír a vlijte do jeho středu vajíčko namočené v octě.
  3. Když se voda opět rozvaří, stáhněte kastrůlek z plotýnky a nechte zhruba 2 minuty v horké vodě "dojít".
Do hlubokého talíře nalijte krémovou cibulačku, vložte zastřené vejce a dozdobte trochou čerstvé řeřichy.
Dobrou chuť.
 
450 g - Cibule
500g - Brambory (středně velké)
1l - Zeleninový vývar
1špetka - Muškátový oříšek
2lžička - Sůl
1špetka - Pepř
1špetka - Cayenský pepř
4ks - Vajíčka
1hrst - Řeřicha
1dcl - Bílé víno
3lžíce - Kokosový olej (rozehřátý)
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account