krém z hlívy ústřičné

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 3 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • kus hlívy cca 150 g
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 litru zeleninového vývaru/vody
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • jablečný ocet
  • na ozdobení: výhonky vojtěšky a koriandr nemusí být

Instrukce

  • Na oleji orestujeme cibuli s větší špetkou soli. Přidáme na kostky nakrájenou hlívu a krátce orestujeme.
  • Zalijeme vývarem/vodou, přidáme kmín a přivedeme k varu. Když vře, zeslabíme plamem a na mírném vaříme 10 minut.
  • Polévku vypneme, přidáme česnek, majoránku a rozmixujeme.
  • Podle potřeby přidáme vývar, abychom dosáhli požadované konzistence.
  • Pokud chceme okyselit, přidáme trošinku jablečného octa.
  • Podáváme zdobené čerstvými natěmi podle momentálních zásob.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zatím jsem nezkusila… , ale je to dobrý nápad 🙂

  2. 5 stars
    Zajímavá polévka. Já mám ráda zase všechny úpravy hub. Mohu ji vyzkoušet.

  3. Samotné ingredience hrozně dobré. Ale je pravda, že osobně ač mám ráda houby, tak houbové polévky moc nemusím. Ale např. sušené houby do vývaru, to je dobrota. Stejně jako samozřejmě smaženice nebo houbová omáčka.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account