Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fazolový šoulet
Vytisknout recept
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Čas vaření
45
minutes
min
Celkový čas
1
minute
min
Porce
1
osoba
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
400
g
ječných krup
250
g
bílých fazolí
3
stroužky
česneku
2
cibule
2
lžíce
sádla
sůl
pepř, drcený kmín, majoránka
Instrukce
1
Fazole namočíme přes noc, aby nabobtnaly. Poté je scedíme a uvaříme v mírně osolené vodě úplně doměkka (asi 25 minut).
2
Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 15 až 20 minut).
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osolíme a orestujeme dozlatova.
4
K cibuli přidáme kroupy, fazole, prolisovaný česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Dobře promícháme a podáváme.