173

Dýňová pomazánka = dýňové máslo

Vytisknout recept
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Máslovou dýni omyjeme, osušíme a podélně rozřízneme. Vydlabeme semena, řeznou plochu potřeme olejem a šikmo několikrát nařežeme, posolíme. Dáme péci asi na 40 minut do trouby, dýně změkne. 
Necháme ji trochu zchladnout a vydlabeme lžící, rozmixujeme s rozpuštěným máslem, případně dosolíme dle chuti. Na konec přidáme na sucho opražená slunečnicová semínka, dáme do lednice ztuhnout. Přidáním drobně nakrájených bylinek pomazánku jen vylepšíme. 
Vyzkoušejte tuto trochu neobvyklou a zdravou pomazánku. 
DOBROU  CHUŤ přeje Jitkakytka
                           
1ks - máslová dýně
4lžíce - olej
5lžíce - máslo rozpuštěné
2lžička - sůl himalájská
5dkg - slunečnicová semínka
dle chutiks - (ořechy na hrubo nebo česnek)
dle chutiks - čerstvé bylinky: petrželka, pažitka, bazalka
příprava - 40 minut pečení
vaření - 10 - mixování
Kategorie Chuťovka
Uvařila JitkaValachovičová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account