Fazolový šoulet

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g
  • ječných krup
  • 250 g
  • bílých fazolí
  • 3 stroužky
  • česneku
  • 2
  • cibule
  • 2 lžíce
  • sádla
  • sůl pepř, drcený kmín, majoránka

Instrukce

  • 1
  • Fazole namočíme přes noc, aby nabobtnaly. Poté je scedíme a uvaříme v mírně osolené vodě úplně doměkka (asi 25 minut).
  • 2
  • Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 15 až 20 minut).
  • 3
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osolíme a orestujeme dozlatova.
  • 4
  • K cibuli přidáme kroupy, fazole, prolisovaný česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Dobře promícháme a podáváme.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    mňam, šoulet jsem už dlouho neměla…. lákavé

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account