Dort “3 mléko”
Ingredience
- vejce 4 ks;
- cukr a mouka po 200 g;
- prášek do pečiva 1 sáček;
- vroucí voda 3 polévkové lžíce;
- rafinovaný olej 3 polévkové lžíce;
- špetka soli
Na krém si vezměte :
- mascarpone 250 g;
- prášek 50 g;
- hustá smetana 100 ml.
- Pro impregnaci smíchejte mléko a hustou smetanu 200 ml kondenzovaného mléka.
Instrukce
- Vejce smícháme se solí a začneme šlehat.
- Po částech přidáváme cukr a šleháme hmotu do husté a stabilní pěny.
- Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a po částech vložíme do hmoty, vyšleháme do hladka.
- Smícháme vroucí vodu a olej a vlijeme do těsta, šleháme na nízké otáčky do hladka. Hmota by měla být hustá a zcela homogenní.
- Formu vyložíme pergamenem a nalijeme těsto.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut, ale troubu sledujte.
- Vyjměte sušenku z formy a ochlaďte.
- Všechny impregnační přípravky smícháme a nalijeme na sušenku.
- Na smetanu ušlehejte studenou smetanu a oddělte sýr a prášek. Obě hmoty smícháme a ušleháme do hladka.
- Navrch rozetřeme krém a posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Dáme na několik hodin do lednice.
Prima rychlý recept a dobrý.
Děkuji
škoda, rychlovka…
Krásně to vypadá, ale nijak mě neláká 🙂
Tento recept je na mě nějak složitý, moc nechápu pojem impregnace, těžko říci i jaký prášek, zda je tím myšlen moučkový cukr….dle mého nějaký nedokonalý překlad…