Tento recept používám vždy, když chci lahodný dezert, ale nechce se mi dlouho stát v kuchyni. Sušenka bude velmi vzdušná, vlhká a můžete si vyrobit vlastní krém.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 1dort
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
vejce4 ks;
cukr a mouka po 200 g;
prášek do pečiva1 sáček;
vroucí voda3 polévkové lžíce;
rafinovaný olej3 polévkové lžíce;
špetka soli
Na krém si vezměte :
mascarpone250 g;
prášek50 g;
hustá smetana100 ml.
Pro impregnaci smíchejte mléko a hustou smetanu200 ml kondenzovaného mléka.
Instrukce
Vejce smícháme se solí a začneme šlehat.
Po částech přidáváme cukr a šleháme hmotu do husté a stabilní pěny.
Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a po částech vložíme do hmoty, vyšleháme do hladka.
Smícháme vroucí vodu a olej a vlijeme do těsta, šleháme na nízké otáčky do hladka. Hmota by měla být hustá a zcela homogenní.
Formu vyložíme pergamenem a nalijeme těsto.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut, ale troubu sledujte.
Vyjměte sušenku z formy a ochlaďte.
Všechny impregnační přípravky smícháme a nalijeme na sušenku.
Na smetanu ušlehejte studenou smetanu a oddělte sýr a prášek. Obě hmoty smícháme a ušleháme do hladka.
Navrch rozetřeme krém a posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Dáme na několik hodin do lednice.