Go Back
+ servings

Dort “3 mléko”

Vytisknout recept
Tento recept používám vždy, když chci lahodný dezert, ale nechce se mi dlouho stát v kuchyni. Sušenka bude velmi vzdušná, vlhká a můžete si vyrobit vlastní krém.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 dort
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • vejce 4 ks;
  • cukr a mouka po 200 g;
  • prášek do pečiva 1 sáček;
  • vroucí voda 3 polévkové lžíce;
  • rafinovaný olej 3 polévkové lžíce;
  • špetka soli

Na krém si vezměte :

  • mascarpone 250 g;
  • prášek 50 g;
  • hustá smetana 100 ml.
  • Pro impregnaci smíchejte mléko a hustou smetanu 200 ml kondenzovaného mléka.

Instrukce

  • Vejce smícháme se solí a začneme šlehat.
  • Po částech přidáváme cukr a šleháme hmotu do husté a stabilní pěny.
  • Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a po částech vložíme do hmoty, vyšleháme do hladka.
  • Smícháme vroucí vodu a olej a vlijeme do těsta, šleháme na nízké otáčky do hladka. Hmota by měla být hustá a zcela homogenní.
  • Formu vyložíme pergamenem a nalijeme těsto.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut, ale troubu sledujte.
  • Vyjměte sušenku z formy a ochlaďte.
  • Všechny impregnační přípravky smícháme a nalijeme na sušenku.
  • Na smetanu ušlehejte studenou smetanu a oddělte sýr a prášek. Obě hmoty smícháme a ušleháme do hladka.
  • Navrch rozetřeme krém a posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Dáme na několik hodin do lednice.