Domácí ruská zmrzlina
Ingredience
- 3 ks Vejce
- 3 lžíce Cukr moučka
- 1 ks Vanilkový cukr
- 2 ks Smetana ke šlehání
- 2 ks Dortová oplatka bez příchutě
Instrukce
- U vajec oddělit žloutky od bílků. V jedná misce vyšlehat smetanu, v druhé žloutky s cukrem a v poslední bílky. Smíchat a vytvořit směs. Vzít 1 oplatku, vložit na dno nádoby a potřít připravenou směsí. Nechat být a vložit cca na 30 minut do mrazáku, takto několikrát opakovat.Nakonec druhou oplatkou přiklopit směs a dát znovu do mrazáku.Chutná jako kupovaná, jen je bez éček a zbytečného cukru. Pokud máte strach ze salmonely, doporučuji pečlivě omýt vejce horkou vodou, než je vyklepneme.