Domácí ruská zmrzlina

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 2 hours
Porce 0
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 3 ks Vejce
  • 3 lžíce Cukr moučka
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 2 ks Smetana ke šlehání
  • 2 ks Dortová oplatka bez příchutě

Instrukce

  • U vajec oddělit žloutky od bílků. V jedná misce vyšlehat smetanu, v druhé žloutky s cukrem a v poslední bílky. Smíchat a vytvořit směs. Vzít 1 oplatku, vložit na dno nádoby a potřít připravenou směsí. Nechat být a vložit cca na 30 minut do mrazáku, takto několikrát opakovat.
    Nakonec druhou oplatkou přiklopit směs a dát znovu do mrazáku.
    Chutná jako kupovaná, jen je bez éček a zbytečného cukru. Pokud máte strach ze salmonely, doporučuji pečlivě omýt vejce horkou vodou, než je vyklepneme.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account