Bramborový krém se sušenými houbami. Prohřeje, dodá vitamíny a navodí pocit pohody
- 4 ks středně velkých brambor
- 3 ks mrkve
- 2 ks petržele
- Kousek celeru
- ½ šálku sušených hub
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 větvička libečku
- 1 PL sekané petrželové natě
- Špetka soli, špetka cayennského pepře
- 3 PL oleje (používám kokosový, olivový)
- 1 cibule
- Sušené houby předem namočte do teplé vody.
- Brambory, mrkev, celer a petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky.
- V kastrůlku rozehřejte olej a na něm orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte zeleninu a zalijte vývarem.
- Okořeňte bobkovým listem, novým kořením, černým pepřem a větvičkou libečku. Povařte cca 20 minut.
- Vyndejte rozvařený libeček a zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Přidejte namočené houby a dejte ještě na 10 minut provařit.
- Dochuťte solí a cayennským pepřem. Hotovo. Na talíři servírujte posypané petrželovou natí.
- Dobrou chuť a příjemný požitek z pokrmu.