Bramborový krém se sušenými houbami. Prohřeje, dodá vitamíny a navodí pocit pohody

Vytisknout recept
Tak trochu jiná bramboračka. Je tak krémová, voňavá a lahodná. Kořenová zelenina bok po boku se sušenými houbami. Jedním slovem luxus. Čím více zeleniny, tím hustější a výživnější polévka.
Doba přípravy: 15 minut, tepelná úprava: 30 minut
Na 4 porce si připravte:
  • 4 ks středně velkých brambor
  • 3 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • Kousek celeru
  • ½ šálku sušených hub
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 větvička libečku
  • 1 PL sekané petrželové natě
  • Špetka soli, špetka cayennského pepře
  • 3 PL oleje (používám kokosový, olivový)
  • 1 cibule
 
Postup přípravy:
  1. Sušené houby předem namočte do teplé vody.
  2. Brambory, mrkev, celer a petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky.
  3. V kastrůlku rozehřejte olej a na něm orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte zeleninu a zalijte vývarem.
  4. Okořeňte bobkovým listem, novým kořením, černým pepřem a větvičkou libečku. Povařte cca 20 minut.
  5. Vyndejte rozvařený libeček a zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Přidejte namočené houby a dejte ještě na 10 minut provařit.
  6. Dochuťte solí a cayennským pepřem. Hotovo. Na talíři servírujte posypané petrželovou natí.
  7. Dobrou chuť a příjemný požitek z pokrmu.
 
4ks - Středně velké brambory
3ks - Mrkev
2ks - Petržel
1plátek - Celer
1/2hrnek - Sušené houby
4ks - Nové koření
1ks - Bobkový list
5ks - Černý pepř celý
1l - Zeleninový vývar
1ks - Libeček
1lžíce - Petrželová nať (sekaná)
1špetka - Sůl
1špetka - Cayennský pepř
3lžíce - Olej
1ks - Cibule
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account