Domácí housky

Vytisknout recept
Z cukru, droždí a mléka si připravíme kvásek.
Mouku smícháme se solí a vlažným , rozpuštěným sádlem
Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 12 dílů a ihned tvarujeme pletýnky a housky. 
Necháme 30-40 minut vykynout na plechu vyloženým pečícím papírem.
Potřeme zloutkem rozšlehaným v mléce a podle chuti posypeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.
500g - Hladká mouka
60g - Sádlo
1lžička - Sůl
300ml - Mléko
20-30g - Droždí
1lžička - Cukr
1ks - Žloutek na potření
50 ml - Mléko na potření
Podle potřebyks - Mák, kmín, semínka
příprava - 40
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Uvařila ZdeňaSlimáčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account