Jarní biftečky z mletého masa s kopřivami

Vytisknout recept
Milé ženy,
vyzkoušela jsem mleté biftečky obohacené čerstvými lístky kopřiv a kukuřičnými lupínky.

Co budeme potřebovat:

  • Mleté maso 500 g (použila jsem maso od řezníka v poměru 50 % hovězí a 50 % vepřové, ale samozřejmě použijte, jaké máte nejraději)
  • Hrnek kukuřičných lupínků
  • 2 dcl teplého mléka
  • 1 hrnek lístků čerstvých kopřiv
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • 1 bílá cibule
  • 2 vajíčka
Kukuřičné lupínky zalijeme teplým mlékem a necháme nabobtnat (úplně vsáknout).
Kopřivy spaříme vařící vodou a nakrájíme na drobné kousky.
Bílou cibuli posekáme na drobno.
V míse si mleté maso ochutíme solí, pepřem, tymiánem (můžete dochutit kořením dle vaší libosti), vklepneme vajíčka a promícháme. Přidáme namočené lupínky, kopřivy a cibuli. Řádně propracujeme a vytvoříme 8 kousků biftečků.
Na pánvičce si rozehřejte olej a smažte po obou stranách dozlatova (7 minut z každé strany).
TIP: biftečky můžete obalit v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka). Strouhanku opět můžete nahradit drcenými Corn Flakesy.
Podávejte s jarním zeleným salátem anebo s bramborem na váš oblíbený způsob.
Dobrou chuť!
500g - Mleté maso (50 % hovězí, 50 % vepřové)
1hrnek - Corn Flakes
2dcl - Teplé mléko
1hrnek - Kopřivy čerstvé
2lžička - Sůl
1špetka - Pepř mletý
1lžíce - Čerstvý tymián
1ks - Bílá cibule
2ks - Vajíčka
1 - 1 1/2 dcl - Olej na smažení
příprava - 30
vaření - 14
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account