Jarní biftečky z mletého masa s kopřivami

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 500 g Mleté maso (50 : 50 hovězí + vepřové)
  • 1 hrnek Corn Flakes
  • 2 dcl Teplé mléko
  • 1 hrnek Čerstvé kopřivy
  • Sůl, pepř
  • 1 lžíce Čerstvý tymián
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce
  • Olej na smažení

Instrukce

  • Milé ženy,
    vyzkoušela jsem mleté biftečky obohacené čerstvými lístky kopřiv a kukuřičnými lupínky.
    Co budeme potřebovat:Mleté maso 500 g (použila jsem maso od řezníka v poměru 50 % hovězí a 50 % vepřové, ale samozřejmě použijte, jaké máte nejraději)Hrnek kukuřičných lupínků2 dcl teplého mléka1 hrnek lístků čerstvých kopřivsůlpepřčerstvý tymián1 bílá cibule2 vajíčka
    Kukuřičné lupínky zalijeme teplým mlékem a necháme nabobtnat (úplně vsáknout).
    Kopřivy spaříme vařící vodou a nakrájíme na drobné kousky.
    Bílou cibuli posekáme na drobno.
    V míse si mleté maso ochutíme solí, pepřem, tymiánem (můžete dochutit kořením dle vaší libosti), vklepneme vajíčka a promícháme. Přidáme namočené lupínky, kopřivy a cibuli. Řádně propracujeme a vytvoříme 8 kousků biftečků.
    Na pánvičce si rozehřejte olej a smažte po obou stranách dozlatova (7 minut z každé strany).
    TIP: biftečky můžete obalit v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka). Strouhanku opět můžete nahradit drcenými Corn Flakesy.
    Podávejte s jarním zeleným salátem anebo s bramborem na váš oblíbený způsob.
    Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account