Domácí gumový medvídci

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 1 hrnek Pomerančová šťáva
  • 2 hrnek Nasekané jahody
  • 5 lžíce Čistá prášková želatina
  • 1 lžíce Med nebo agávový sirup

Instrukce

  • 1/ Vymačkáme šťávu z pomeranče
    2/ Nasekat 2 hrníčky jahod, které přidáme do pomerančové šťávy a společně vaříme na mírném ohni dokud jahody nezměknou
    3/ Poté přestaneme vařit, přidáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
    4/ Necháme 5-7 minut zchladnout. Přidáme želatinu a opět rozmixujeme, aby nevznikly pucky.
    5/ Nakonec vylijeme na plech vystlaný alobalem a dáme na hodinu do lednice
    6/ Jakmile je hnota pevná, vykrajujeme medvídky
     
    Další verze:
    Borůvkoví - stejný postup jen místo jahod použijeme borůvky
    Banánoví - 2 velké banány a půl hrnku pomerančové šťávy
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account