Domácí bylinkový sirup

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 2 hours
Uvařila ZdeňkaFiala

Ingredience

  • 500 g čerstvé bylinky - máta, meduňka, rozmarýn a jiné bylinky dle vlastní chuti
  • 3 l voda
  • 3 kg cukr
  • kyselina citrónová
  • rocha tvrdého alkoholu - slivovice či vodky pro zakonzervování

Instrukce

  • Do velkého hrnce vložte všechnu vodu a cukr a přiveďte pomalu k varu. Průběžně míchejte, aby se Vám cukr nepřipálil a pomalu se rozpustil. Do sladké vroucí vody přidejte nasekané, dobře umyté bylinky a dobře zamíchejte. Odstavte a nechejte 24 hodin pod pokličkou vylouhovat.
    Za 24 hodin vývar přelejte přes síto, přidejte kyselinu citrónovou dle chuti a nechte opět 24 hodin odstát v klidu.
    Následně můžeme nalévat do láhví, které jsou vypláchnuty horkou vodou. Do každé naplněné láhve přilejte trošku alkoholu, aby Vám sirup vydržel. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account