Řecké tzatziki

Vytisknout recept
Tzatziki se podává k masu, s čerstvou bagetkou nebo opečenými bramborami. Všechny kombinace chutnají božsky!
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 salátová okurka
  • 200 ml řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva z ½ citronu
  • SŮL pepř
  • snítka čerstvého kopru

Instrukce

  • Okurku oloupeme a rozpůlíme, semínka uprostřed po celé délce okurky vyřízneme.
  • Pokud máme čas, okurku osolíme a necháme vypotit. Okurka pustí šťávu a tzatziki bude mít lepší konzistenci, bude držet pohromadě.
  • Okurku nastrouháme nahrubo, dáme do cedníku, a vymačkáme šťávu.
  • Snítku kopru „očešeme“, vrcholek kopru můžeme dát stranou na ozdobu.
  • K nastrouhané okurce přidáme jogurt, nahrubo rozdrcený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, kopr.
  • Rozmícháme, vložíme do misky, přizdobíme koprem a dáme do lednice vychladit. Zhruba po hodině vyndáme a podáváme.
5 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Moje letní oblíbená mlska… díky za připomenutí

  2. V létě si dávám ráda.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account