Celozrnné těstoviny se sýrovo - špenátovou omáčkou

Vytisknout recept

Rychlé, jednoduché, výživné...takový jsem dneska dělala oběd.

Nejprve jsem si podusila špenát, ochutila, pro nás asi 150 g mraženého sekaného špenátu.

Pak jsem dala vařit těstoviny, přidávám lžíci oleje a asi 2 lžičky soli do vody.

Po správném uvaření těstoviy slijeme a přikryjeme, aby nevychladly.

 

 

Nakonec jsem udělala omáčku:

do kastrolu, který jsem vypláchla studenou vodou, jsem nalila od oka mléko,

dala špetku soli a přivedla k varu, přidala 100 g smetanového měkkého sýru

a míchala, aby se sýr rozpustil a mléko nepřipálilo.

Pak jsem nastrouhala asi 100 g Nivy, nechala chvilenku provařit

a přidala uvařený špenát, vše promíchala a jídlo je hotové.

 

My jsme dneska měli i polévku, tak nám tato verze stačí.

Jinak se dá ještě vedle na pánvi osmahnout kuřecí maso a přidat.

(Nudličky z kuřecích prsou, osolíme, opepříme, a dáme na pánev na kapku oleje

usmažit, pak přidáme k těstovinám).

Hudlenka

 
 
 
250 g - celozrnné těstoviny
ks - voda, sůl kapka oleje na uvaření těstoviny
ks - špenát podle vás, udělat si ho předem
100 g - sýr měkký
200 - 250 ml - mléko
100g - sýr Niva
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account