Koprová omáčka z cukety a petržele

Vytisknout recept
Milujeme koprovou omáčku a máme nadbytek cuket. Takže děláme koprovku poměrně často a v různých kombinacích. Dneska byla cuketa a petržel a zase jí nebylo dost 🙂
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 petržele
  • 1/2 cukety
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 lžíce sladěnky
  • 3 stonky čerstvého kopru
  • 1/2 litru vývaru/horké vody
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení

Instrukce

  • Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na větší kostky (cuketu neloupeme).
  • V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme.
  • Přidáme zbytek zeleniny a společně restujeme několik minut.
  • Zalijeme horkým vývarem/vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca15 minut do změknutí zeleniny.
  • Nasekáme kopr.
  • Odstavíme hrnec, směs v hrnci rozmixujeme a podle chuti dosladíme sladěnkou, dokyselíme a dosolíme jablečným octem a umeoctem.
  • Na závěr přidáme sekaný kopr.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Koprovku máme rádi, ale máme ji raději s hovězím masem.

  2. Author
  3. No tak toto taky ne….jsem asi ze “staré školy” a když koprovka, tak prostě koprovka, poctivá domácí – 2-3x do roka s novým bramborem, domácím vajíčkem, čerstvým koprem, smetanou…

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    tyto kombinace by mě nenapadly…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account