Květákový krém
Ingredience
- 2 hrnek Květák
- 0,5 l Zeleninový vývar
- 1 lžíce Slunečnicová semínka
- 50 ml Rostlinná smetana
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Mletá paprika
- Chilli dle chuti
- 1 lžíce Sójová omáčka
- Bylinky na ozdobu
Instrukce
- Můj první recept, tak ať je to něco lehkého na přípravu i pro žaludek. 😉 1. Květák povaříme ve vývaru, přidáme polovinu slunečnicových semínek a rozmixujeme. 2. Rozmixovanou směs zahřejeme, přidáme 50 ml rostlinné smetany na zjemnění (já jsem použila sójovou, ale kolidně zkuste třeba ovesnou) a dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, kdo chce, může dát trošku mleté chilli papričky a lžíci sójové omáčky. 3. Mezitím, co se nám směs zahřívá, nasucho opražíme zbytek slunečnicových semínek. 4. Hotový krém nalijeme do misek nebo talířů a ozdobíme bylinkami a praženými slunečnicovými semínky.