
Celozrnné těstoviny se sýrovo - špenátovou omáčkou
Rychlé, jednoduché, výživné...takový jsem dneska dělala oběd.
Nejprve jsem si podusila špenát, ochutila, pro nás asi 150 g mraženého sekaného špenátu.
Pak jsem dala vařit těstoviny, přidávám lžíci oleje a asi 2 lžičky soli do vody.
Po správném uvaření těstoviy slijeme a přikryjeme, aby nevychladly.
Nakonec jsem udělala omáčku:
do kastrolu, který jsem vypláchla studenou vodou, jsem nalila od oka mléko,
dala špetku soli a přivedla k varu, přidala 100 g smetanového měkkého sýru
a míchala, aby se sýr rozpustil a mléko nepřipálilo.
Pak jsem nastrouhala asi 100 g Nivy, nechala chvilenku provařit
a přidala uvařený špenát, vše promíchala a jídlo je hotové.
My jsme dneska měli i polévku, tak nám tato verze stačí.
Jinak se dá ještě vedle na pánvi osmahnout kuřecí maso a přidat.
(Nudličky z kuřecích prsou, osolíme, opepříme, a dáme na pánev na kapku oleje
usmažit, pak přidáme k těstovinám).
Hudlenka
250 g - celozrnné těstoviny
ks - voda, sůl kapka oleje na uvaření těstoviny
ks - špenát podle vás, udělat si ho předem
100 g - sýr měkký
200 - 250 ml - mléko
100g - sýr Niva
příprava - 10
vaření - 20