Tradiční české kuře na paprice s těstovinami

Vytisknout recept
  1. V hrnci rozehřejte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibulku, kterou nechte zesklovatět.
  2. Cibulku zaprašte sladkou paprikou a krátce orestujte.
  3. Přidejte celé kuře a vše podlijte vývarem a osolte.
  4. Hrnec přiklopte poklicí a nechte v něm vše pomalu vařit asi hodinu. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
  5. Vyjměte kuře a položte ho na připravený talíř. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Do omáčky přilijte smetanu v množství dle vaší chuti. Podle potřeby ji dosolte a ještě krátce provařte.
  7. Pokud budete omáčku zahušťovat, rozpusťte máslo a osmahněte v něm mouku. Vzniklou jíšku vmíchejte do omáčky a provařte do zhoustnutí.
  8. Z kuřete oberte maso a vraťte ho do omáčky.
  9. Těstoviny uvařte podle návodu. Až budou hotové, poklaďte je na talíř, přelijte omáčkou
    a nandejte k nim maso.
 
TIP! Nevíte, jakou zvolit smetanu? I tady máme jasno, protože u nás máme spoustu kvalitních producentů. Naši omáčku jsme ušlehali ze smetany BOHEMILK, ale s klidným svědomím bychom sáhli i po smetaně od MORAVIA LACTO, Olmy nebo Madety.
2lžíce - hladká mouka
2lžíce - mletá paprika
1ks - cibule
50g - máslo (+ 2 lžíce na jíšku)
500ml - kuřecí vývar
200ml - smetana ke šlehání
1ks - celé kuře
1ks - balení těstovin
špetka - sůl
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account