Banánové lívanečky. Lahodné, plné energie a vlákniny

Vytisknout recept

Lahodné, sladké a voňavé lívanečky polité javorovým sirupem. Pokrm plný vitamínů, minerálů a vlákniny.

Dopřejte si tuto delikatesu pro váš start do nového dne anebo jako sladkou tečku za lehkým obědem. Teplé snídaně jsou velmi populární, časově však náročnější. Rozmazlujte se a dopřejte si radost ze společného pohodového rána alespoň o víkendu. Váš den bude plný radosti.
Co budete potřebovat?
  • 1 hrnek špaldové mouky (zaměňte za tu, kterou máte nejraději)
  • špetku soli
  • 1 ČL kypřícího bezfosfátového prášku
  • 3 zralé banány
  • 1 (domácí) vajíčko
  • 150 ml mléka (já používám rostlinné, může být i obyčejné)
  • 1 PL CHIA semínek pro dodání energie, vitamínů a vlákniny
Do mísy prosejte mouku, osolte a přisypte kypřící prášek. Dobře promíchejte.
Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k mouce. Slouží jako přírodní sladidlo.
Vajíčko vyšlehejte v mléce, přisypte CHIA semínka a nechte chvilku odstát. Když semínka nabobtnají, přilijte ke směsi.
Dobře promíchejte. 
Rozpalte pánvičku, potřete kokosovým olejem a smažte stejně velké lívanečky.
Servírujte polité javorovým sirupem a zasypané nasekanými (pistáciovými) oříšky.
Dobrou chuť.
 
1hrnek - Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
1špetka - Sůl
3ks - Banány (zralejší)
1lžička - Kypřící bezfosfátový prášek
1ks - Vajíčko
150ml - Mléko (obyčejné nebo rostlinné)
1lžíce - Chia semínka
50ml - Kokosový olej na potření pánvičky
6lžíce - Javorový sirup
1hrst - Pistáciové oříšky
příprava - 15
vaření - 20
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account