Banánové lívanečky. Lahodné, plné energie a vlákniny

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 hrnek Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
  • 1 špetka Sůl
  • 3 ks Zralejší banány
  • 1 lžička Kypřící bezfosfátový prášek
  • 1 ks Vejce
  • 150 ml Mléko
  • 1 lžíce Chia semínka
  • 50 ml Kokosový olej na potření pánvičky
  • 6 lžíce Javorový sirup
  • 1 hrst Pistáciové oříšky

Instrukce

  • Lahodné, sladké a voňavé lívanečky polité javorovým sirupem. Pokrm plný vitamínů, minerálů a vlákniny.
    Dopřejte si tuto delikatesu pro váš start do nového dne anebo jako sladkou tečku za lehkým obědem. Teplé snídaně jsou velmi populární, časově však náročnější. Rozmazlujte se a dopřejte si radost ze společného pohodového rána alespoň o víkendu. Váš den bude plný radosti.
    Co budete potřebovat?
    1 hrnek špaldové mouky (zaměňte za tu, kterou máte nejraději)špetku soli1 ČL kypřícího bezfosfátového prášku3 zralé banány1 (domácí) vajíčko150 ml mléka (já používám rostlinné, může být i obyčejné)1 PL CHIA semínek pro dodání energie, vitamínů a vlákniny
    Do mísy prosejte mouku, osolte a přisypte kypřící prášek. Dobře promíchejte.
    Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k mouce. Slouží jako přírodní sladidlo.
    Vajíčko vyšlehejte v mléce, přisypte CHIA semínka a nechte chvilku odstát. Když semínka nabobtnají, přilijte ke směsi.
    Dobře promíchejte. 
    Rozpalte pánvičku, potřete kokosovým olejem a smažte stejně velké lívanečky.
    Servírujte polité javorovým sirupem a zasypané nasekanými (pistáciovými) oříšky.
    Dobrou chuť.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account