Moje pětiletá dcera okomentovala chuť tohoto dezertu jako nejlepší, co kdy jedla, a že chutná, jak kdyby tam byla čokoláda. A čokoláda, to je prostě nejvíc, chápete. 
Pokud si chcete rovnou upéct velký plech, u nás malé nemají význam, tak si připravte:
Cca. 1300g jablek či hrušek (nebo od každého trochu jako já)
Rozinky, skořici a co máte v jablíčkách rádi
Citronovou kůru
400g Hladké mouky
Jedno máslo
2 lžíce třtinového cukru
 
Na drobenku:
200g ovesných vloček
160g třtinového cukru
160g másla
 
Rozměklé máslo, mouku a cukr smícháme na nelepivé těsto, v případě potřeby kápneme trošku vody. Těsto vyválíme nebo vyťapkáme na pečící papír na plech, mírně přes okraje, aby nám šťáva nevytékala pod těsto. Jablíčka a hrušky vykrájíme, nastrouháme, přidáme citrónovou kůru, rozinky a rozprostřeme na těsto. Ovesné vločky s máslem a cukrem smícháme a vytvoříme drobenku. Tu poklademe na nastrouhanou vrstvu jablek a hrušek. Rozehřejeme troubu a pečeme do zlatova, cca 45 min při 200 stupních.
 
Dobrou chuť
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account