Už jste určitě zaznamenali cedule u cest s nápisem Burčák. Výsledek celoroční práce všech vinařů. Vinohrad vyžaduje péči po celý rok. jsou to pořádné nervy – aby nepřišly jarní mrazíky, krupobití, špačci a taky lidští nenechavci. Zdravý, udržovaný vinohrad je chlubou každého vinaře.V posledních dnech před vinobraním se drží hlídky – nepřetržitě. Chystají se sudy a veškeré náčiní – lisy a sleduje se obsah cukru. Sklepní uličky prostě žijí. A pak přijde den D či spíše V. Od rána se stříhají zralé trsy hroznů podle odrůd. Mě z toho vždycky bolí záda. Plné přepravky se sváží na traktůrcích do sklepů a hned se lisuje. A po několikati dnech je burčák – ten nejskvělejší můžete pít rovnou ve sklepích. Ovšem ne v místnosti, kde jsou kádě. Vzpomeňte si na Bobule. Vystihnout ten správný okamžik, kdy je burčák akorát je událost. A víte co? Přijeďte k nám – na Burčákový pochod, na Otevřené sklepy nebo jen tak. Posedět, zazpívat si, dát si pohárek. Na každém kroku Vás bude provázet “TOŽ VITAJTE!”
