Pálení žáhy je nepříjemnou věcí. Dochází k ní ve chvíli, kdy žaludeční kyseliny stříkají do oblasti jícnu, který je drážděn, a tak se objevuje ona nepříjemná pálivost a Bolestivost. Důvodů, proč se pálení žáhy objevuje, je celá řada. 
Může sem patřit gastroezofageální refluxní choroba, ale i zcela běžné věci, jako je nadváha, těhotenství, stejně jako kouření, stres, kořeněná jídla, přejídání, alkohol a další věci. Pokud vás žáha začne pálit, pomůžeme vám problém vyřešit. Toto zabírá nejlépe.

Žvýkačka

Ano, i obyčejná žvýkačka může pomoci při pálení žáhy. To proto, že během žvýkání je produkováno více slin. Ty polykáme, a tak dokážou lépe ředit žaludeční kyseliny, které potom nejsou tak silné.

Poloha hlavy

I správná poloha hlavy dokáže zajímavě pomoci při pálení žáhy. Základem by měla být poloha v leže, kdy se snažíme lehce zvedat hlavu. Tu podložíme polštářem a v tu chvíli je pro kyseliny obtížnější dostat se do jícnu.

Oblečení

Není nic neobvyklého, že si vše zhoršujeme špatným oblečením. Pokud nás táhne a tlačí, nebo máme hodně utažený pásek, může to vše zhoršovat. Vezměte si něco, co je volnější, co je vám pohodlné a jistě vás žáha celkem brzo pálit přestane-

Jídlo

Nejenom, že budete jíst jenom to správné jídlo. Důležité je vaši stravu také načasovat. Nikdy nejezte těsně před tím, než se chystáte do postele. Kombinace jídla a polohy v leže je to nejhorší, co můžete udělat. Proto po jídle spíše seďte.
Zdá se, že je pomocník snad na všechno. Dobře zabírá také na pálení žáhy. Trochu ho nastrouhejte, smíchejte s vodou, eventuálně s trochou medu a tuto domácí zázvorovou limonádu vypijte.

Jablečný ocet

Zní to jako nesmysl, ale i když je jablečný ocet kyselý, tak vám na pálení žáhy pomůže. Základem je rozmíchat ho ve vodě a potom vypít. Po chvíli by se měla dostavit dostatečná úleva, a to díky celkové neutralizaci kyselin

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account