Alkohol není dobrý jen pro konzumaci, uvolnění a pro zábavu, ale dokáže být i praktickým pomocníkem v domácnosti. Může posloužit jako náhrada deodorantu nebo zabiják štěnic. Shromáždili jsme pro vás několik tipů, jak alkohol chytře využít.

Zbavte se štěnic v posteli

Nalijte alkohol do rozprašovače a bohatě ho nastříkejte na matraci a polštáře. Udělejte to několikrát za sebou v krátkých intervalech, abyste zabili veškeré štěnice i jejich nakladená vajíčka.

Náhrada deodorantu

Vyjeli jste si na výlet a zapomněli si přibalit deodorant? Použijte alkohol! Naneste ho do podpaží a odstraňte tak bakterie, které způsobují nepříjemný zápach. Tato metoda se hodí skutečně jen při krizových situacích, častým používáním byste riskovali podráždění pokožky.

Chladivý obklad

Nalijte 1 díl alkoholu do 2 dílů vody. Umístěte do plastového sáčku, odstraňte přebytečný vzduch, utěsněte a vložte do mrazáku. Po jedné hodině použijte jako chladivý obklad na modřiny a otoky.

Zbavte se vší

Opět nalijte alkohol do rozprašovače a přidejte několik kapek levandulového oleje. Nastříkejte na pokožku hlavy a poté vši vyčesejte pomocí speciálního hustého hřebínku.

Odstraňte lak na nehty

Většina odlakovačů obsahuje aceton, který snadno poškodí nehtové lůžko. Jako alternativu použijte čistý alkohol. Odstranění laku na nehty může sice trvat déle, ale nehty budou zdravější.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account