Centrum Babylon v Liberci nabízí spoustu možností zábavy – aquapark, bowling, kina, golfový simulátor, lunapark, IQpark a  IQlandia.
 
Dopředu jsme si zjistili, že v eshopu Centra Babylon lze zakoupit akční vstupné -10% z běžné ceny vstupenky zakoupené na místě. Zároveň se tam dají zakoupit akční balíčky. My se rozhodli, že zajdeme do IQparku a poté do Lunaparku. Na pokladně jsme zjistili, že by nás to stálo: Lunapark rodinné vstupné (2 dospělí a 1 dítě nad 100 cm) 330 Kč, IQpark rodina: 2 dospělí a 1 dítě do 15 let  440 Kč, celkem: 770 Kč  Takže jsme se připojili u pokladen na internet a zakoupili akční vstupné přes eshop. Vybrali jsme balíček IQpark + Lunapark. Cena – Kája 216 Kč + 2x dospělí 512 Kč, celkem 728 Kč. Rozdíl oproti zakoupení na pokladně 42 Kč a vstupenky nám přišly do mailu okamžitě (platba kartou)
 
IQ park je rozdělený na několik částí ve 4 patrech zábavy.  V přízemí se mj. nachází expozice vodní svět. Tam Kája strávil nejvíc času. U vodní sestavy si vyhrál s vodními mlýnky, hrázemi, stříkacími proudy a lodičkami. Hned vedle je menší nádrž s balonky („rybičkami“), které děti chytají podběráky. Vyzkoušet si můžete třeba i vytvoření vodního víru, zjistíte, jak funguje WC, co se děje, když se spláchne nebo jak se potápí ponorka.. V přízemí se nachází rovněž část věnovaná hornictví, projdete kousek štolou a prohlédnete si vystavené exponáty. Co nás dospělé velmi zaujalo a hlavu zamotalo, byl vesmírný válec – musím říct, že jsem musela zavřít oči, abych lávku vůbec přešla na druhou stranu. (Když jsem ji šla podruhé, cestou zpět k východu po prohlédnutí celého IQ parku, tak jsem to už zvládla lépe).
 
Jdeme se vzdělávat dál a vystoupáme po schodech do druhého patra. Tam to byla zase velká zábava a sranda. Hned u vchodu si můžete tvořit bubliny, od nejmenších po největší. A pak už vás čeká expozice věnovaná různým povoláním – hasiči, moderátoři, hudebníci, učitelé, prodavači, výčepní, číšníci, stavebníci. Samozřejmě to není jen expozice, kterou byste si prohlíželi, ba naopak, vy si zde musíte hrát a na exponáty sahat. Třeba vy dospělí zjistíte, že jste se minuli povolání a děti naopak zjistí, čím chtějí jednou v životě být. Kája byl nadšený ze všeho, ale nejvíc asi vedl rentgenolog a hasič
Třetí patro je nazvané Schopnosti a dovednosti – poznávej sám sebe, co dokážeš, zvládneš. Takže vás zde čeká měření síly, rychlosti běhu, postřeh, paměť. Vyzkoušíte si, jak se cítí lidé při naklonění, tedy spíše potápění, lodi. Kluci kajutou přeběhli, já odvahu nenašla. Mě stačilo bohatě, že jsem je fotila z okraje, kde už jsem byla na hraně, abych už neměla pevnou půdu pod nohama.
 
Poslední patro, čtvrté, má podtitul Malá věda – experimentuj, hraj si a objevuj.  Najdete zde stroj času, můžete ulehnout na fakírovo lóže a mnoho dalšího.
 
Po návštěvě IQ parku jsme šli na oběd do restaurace, která se nachází v téže budově, hned naproti pokladnám. Po občerstvení jsme vyrazili za zábavou do Lunaparku. Ten se nachází hned vedle pokladny. Vlastně to funguje tak, že máte zakoupenou  vstupenku (my v rámci balíčku) a pak jsou všechny atrakce zdarma. Můžete vybrat z kolotoče, prolézaček, stolního fotbálku, hřiště, trampolíny, houpačky, autodromu, horolezecké stěny, simulátoru býka, virtuální reality, atd.
 
O patro níže se nachází adventure minigolf. Hole jsou k dispozici zdarma. Za míček zaplatíte 20 Kč a odnesete si ho domů jako suvenýr. Je zde i několik typů střelnic. Od praků až po vzduchovky. 
 
Příští rok, pokud nám to vyjde, bych ráda vyrazila do IQlandie. Je to typ zábavy, který pobaví i poučí, baví to malé i velké a je jen škoda, že takových „heren“ není v ČR více.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account