Aloe vera je velmi důležitou součástí celé řady léků, ale také různých krémů. Pokud chcete její účinky maximalizovat, použijte buď čistou šťávu, nebo populární olej. Ten má celou řadu prospěšných vlastností, na které se společně podíváme.

Pomáhá při kousnutí hmyzem

Kousl vás komár nebo vosa a místo začíná otékat, bolet, nebo dokonce svědit? Není třeba zoufat, jelikož je tu olej z aloe vera, který vám pomůže. Jednoduše ho naneste přímo na daný štípanec a už po několika desítkách vteřinách můžete pocítit jasnou úlevu od bolesti.

Uleví od bolesti svalů a kloubů

Pokud máte potíže s pohybovým aparátem, rozhodně doporučujeme také vsadit na olej z aloe vera. Mažte jím bolavé klouby, ale i bolavé svaly. Účinné látky dokážou snižovat záněty, a tak ulevovat od bolesti. Pokud olej doplníte i pár kapkami mátového nebo eukalyptového oleje, docítíte také skvělého chladicího účinku.

Zrychluje hojení ran

Máte běžné škrábance, nebo snad popáleniny, či jiná zranění? Mažte si je tímto olejem. Výrazně zrychluje rekonvalescenci a také regeneraci vaší kůže. Už za pár dní může být místo dokonale zhojeno. A to i bez rizika možných viditelných jizev. Obecně je tento olej doporučován i na současné jizvy, které při pravidelné aplikaci nebudou tak výrazné.

Zpomalí stárnutí pleti

Dobrý zpráva pro každou ženu. Proč utrácet za drahé krémy nebo snad kosmetické procedury, když lépe pomůže právě olej z aloe vera. Stačí ho pravidelně mazat na svou pleť a vaše kůže bude podstatně pružnější, napnutější a tím se na ní nebudou vyskytovat obávané vrásky.

Pomáhá při akné

Objevuje se nejenom v pubertě. Pupínky se mohou vyskytnout v jakémkoliv věku. Pokud je vaším cílem akné eliminovat, tak si kůži mažte tímto olejem. Má protizánětlivé vlastnosti, čímž dokáže výskyt daných pupínků, které vznikají právě zánětlivými procesy, výrazně snižovat.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account