Přemýšlíte možná zrovna o tom, že váš obličej vypadá povadle, víčka těžknou, všímáte si, jak nepěkná je převislá kůže na horních víčkách. Pokud vás toto téma oslovilo a je u vás na pořadu dne, ráda bych se s vámi podělila o zkušenost se zákrokem, kterému se říká blefaroplastika. Chci tím inspirovat ženy, které stejně, jako donedávna já, přemýšlejí o blefaroplastice. Slovo pochází z řeckého “blefaron”  tj. oční víčko.  Zákrok, kterému se říká blefaroplastika vede k tomu, že je odstraněna nadměrná kůže, případně i tukové váčky a vaše oči se otevřou. Zhruba rok jsem si s myšlenkou na blefaroplastiku pohrávala až jednou jsem si řekla, dost. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že to není jen a pouze”estetická” záležitost.  Oči jsou namáhané, unavené, v práci u počítače i doma, a tak jsem se nakonec rozhodla, že je čas něco s tím udělat. Plastická operace horních víček bylo to nejlepší řešení. Slibovala jsem si od ní, že oči prokouknou, otevřou se, a donedávna mdle a unaveně vypadající obličej právě díky tomuto zákroku nabyde něco ze své bývalé a mladší podoby.


Obr. 1 a 2, Foto před blefaroplastikou
Po konzultaci s lékařkou na brněnské klinice jsem se na tento zákrok objednala. Zvláštní režimová opatření před výkonem nejsou nutná. Pokud však užíváte léky na ředění krve, měl by vám lékař doporučit, abyste je vysadila, nejméně 3 dny před plánovanou operací.  

Obr. 3 Před zákrokem na operačním sále
V den operace jsem absolvovala vstupní pohovor se sestřičkou, změřila mi krevní tlak, zapsala léky, které běžně užívám.  trvá pár minut, měří mi krevní tlak, ptá se na léky, které užívám. Po té jsem se převlékla a odešla na operační sál. Zde sestra dezinfikovala obličej, dostala jsem léky na bolest a lékařka mi zakreslila na horní víčka linky, zřejmě kudy povede řez. Po té přišlo na řadu anestetikum, které se vpichuje jehličkou přímo do očních víček, vůbec to nebolí. Od této chvíle jsem necítila vůbec nic. Lékařka prvně operuje jedno víčko, po něm přichází na řadu to druhé. Cítím, že se sešívá i druhé víčko a budeme končit. Ještě dostávám na svá víčka náplasti a nyní si již mohu sednout, výkon je skončen. Z doporučení, které kladu na srdce i vám, které se pro tento zákrok rozhodnete, je určitě dodržovat klidový režim, žádné ohýbání, žádný sport, nic namáhavého. Prostě den D si uděláte odpočinkový. Nezbytnou součástí je, že si přinesete sluneční brýle, které si při odchodu z ordinace nasadíte a nebudete chodit na přímé slunce. Toto určitě dodržte! Po zákroku odcházím, na víčkách mám převaz, ale vidím, takže cesta domů je zvladatelná a necítím stále nic, co by se dalo označit jako bolestivé anebo i nepříjemné. K mému překvapení bolest nepřichází ani po odeznění anestezie, ani pozdě večer, v noci klidně spím.
Ráno jsem velmi překvapená, neboť při pohledu do zrcadla nemám otoky, ani modřiny. Maličký otok, který spíše hledám, než že ho vidím, je pod levým víčkem. Víčka se hojila skvěle bez sebemenších komplikací.


Obr. 4 a obr. 5, Po vyndání prvních stehů
Za několik dní se vyndávají první stehy. Víčka se fixují stripy, další stehy opět za několik dní. Po konečném odstranění všech stehů vidím, že se mi oči skutečně otevřely a celý obličej nabývá opravdu jiný, mladší neunavený vzhled.

Obr. 6 a 7, Víčka 14. den po zákroku
V současné době mám několik měsíců po plastické operaci víček. Jsem velmi spokojená a přeji i vám, pokud se vydáte stejnou cestou, aby vše bylo k vaší spokojenosti. Blefaroplastika je jedním z nejžádanějších zákroků a to nejen mezi ženami, ale chodí na ni i muži a věřte, že opravdu dokáže ubrat léta a přidat na spokojenosti.
MK
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account