Pokud nemáme ovoce a zeleninu z vlastní zahrádky, tak se vystavujeme jednomu celkem velkému riziku. A to takovému, že na kupovaných plodinách nudou nebezpečné pesticidy. Proto je třeba ovoce i zeleninu správně ošetřit, aby došlo k jejich eliminaci.

Používají se zcela běžně

Pesticidy jsou poměrně velkým problémem současné doby. To proto, že se používají celkem běžně jako hnojiva k tomu, aby jednotlivé plodiny rychleji rostly, aby byly větší, ale i krásnější. Konzumace pesticidů je však pro naše tělo nebezpečná. Nejvíce se dnes používá thiabendazol a fosmet, které můžeme zařadit do kategorie fungicidů a insekticidů.

Mnoho ovoce a zeleniny je kontaminováno

Při použití pesticidů dojde k tomu, že se k nám dostane kontaminované ovoce a kontaminovaná zelenina. Problém je hlavně u těch druhů, které konzumujeme přímo. Tedy u těch, které nijak neloupeme. I pokud ovoce nebo zeleninu umyjeme v běžné vodě, tak nedojde k tomu, že se pesticidů zbavíme.

Pomůže jedlá soda

Pokud chcete pesticidy z plodin efektivně odstranit, tak není nutné používat jakoukoliv další chemii. Postačí látka, kterou máte běžně doma. Je to jedlá soda, která se využívá na změkčení vody, využívá se také při pečení, stejně jako nelze zapomínat ani na to, že se používá třeba i při pálení žáhy. Pro naše tělo je zcela neškodná, stejně jako neškodí ani životnímu prostředí.

 

Jak na to?

Stačí si vytvořit roztok jedlé sody. Základem je běžná voda, ve které rozpustíte dostatek jedlé sody. Vznikne koncentrovaný roztok, do které ovoce nebo zeleninu namočíte. Už za 2 minuty se tímto dokáže odstranit velká část pesticidů. Pro dokonalé omytí doporučujeme namáčet potraviny minimálně 10 minut. Ideální je čtvrt hodiny.
Potom je otřete hadříkem, důkladně opláchněte čistou vodou a teprve v tuto chvíli jsou připraveny k použití. Tedy ke konzumaci bez obav z toho, že místo aby prospívaly díky vitamínům a minerálům, tak škodí.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account