Sedmileté výročí na českém trhu slaví největší distributor audioknih a poskytovatel stejnojmenné mobilní aplikace Audiotéka. V rámci oslav zavzpomíná na uplynulé roky. Zákazníkům nabídne již tradičně tituly za narozeninovou cenu 149 Kč, netradičně bude oslava trvat celý týden od 9. do 15. října.

Už sedmým rokem vypráví Audiotéka českým posluchačům příběhy, dělá jim společnost při odpočinku, cestování, vaření, nebo běhu. Oslavu výročí zahájí Audiotéka 9. října a vrátí se do doby, kdy v Česku začínala. Připomene nejúspěšnější díla toho roku, kterým vévodila biografie Steva Jobse, a zlevní veškeré tituly, které posluchači mohli poprvé slyšet. Během narozeninového týdne provede Audiotéka své zákazníky uplynulými roky, každý den tak přibude jedna velká várka audioknih za narozeninovou cenu. Oslavy vyvrcholí 15. října, kdy budou za 149 Kč nebo méně k dostání všechny audioknihy.
Literatura faktu se dere na vrchol
Přestože nejpopulárnějším žánrem jsou už několik let detektivky a thrillery, následovány kategorií fantasy a sci-fi, tak se na vrcholcích žebříčků nejprodávanějších titulů pravidelně objevují díla biografická – vedle již zmíněného Jobse – patří k bestsellerům také Einstein a jeho vesmír nebo biografie Winston Churchill.
Roční ohlédnutí zpět
Z žánru literatury faktu je i nejprodávanější dílo uplynulého roku – audiokniha Boss Babiš. Její autor, Jaroslav Kmenta, patří na Audiotéce k nejprodávanějším spisovatelům posledních 12 měsíců. Na druhém místě je Vlastimil Vondruška, ten se stal nejprodávanějším autorem v historii Audiotéky vůbec.
 
Vondruškovy historické romány a detektivky pravidelně načítá Jan Hyhlík, který získal titul nejprodávanějšího interpreta posledního roku.
Uplynulých 12 měsíců přineslo Audiotéce:
* překročení hranice 4 000 audioknih,
* 537 nových audioknih, z toho 61 vydaných pod značkou Audiotéka,
* nejdelší audioknihu, která má 16 058 minut a nejkratší 10minutovou.
* Výjimečnou audioknihou uplynulého roku je titul Malevil. Audiokniha se nahrávala více než rok a účastnilo se jí 35 interpretů.
* V anketě Audiokniha roku zvítězilo více než 50hodinové To od Stephena Kinga.
 
O Audiotéce:
Audiotéka je největší distributor audioknih v České republice a poskytovatel stejnojmenné mobilní aplikace. Svým uživatelům nabízí audioknihy vlastní produkce a dalších 180 vydavatelů. V nabídce má více než 4 000 titulů nejrůznějších literárních žánrů, audio verze populárních časopisů a přes 7 milionů minut mluveného slova. Letos Audiotéka slaví již sedmileté výročí na českém trhu. 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account