Téměř každá žena chtěla minimálně jednou, no dobře, nejspíš tak stokrát v životě zhubnout. Většina si sedne k internetu a začne hledat rady. ALE…jak si v té záplavě informací vybrat? Jedna teorie popírá druhou, jedna rada střídá další, jeden zakazuje to, druhý to samé doporučuje, někdo radí jíst minimálně pětkrát denně, jiný radí třikrát, cvičit do úmoru, vynechat pečivo, ovoce, maso, mléko, obilniny, tuky…… Vlastně všechno, co máte rádi, ale ruku na srdce, vážně čekáte, že nesmyslné a dlouhodobé restrikce vás přivedou k cíli? Většinou to skončíte už po pár dnech, protože se to při běžném životě nedá dlouhodobě vydržet a hlavně máte v hlavě neustále pocit, že se v něčem omezujete. Co to takhle vzít konečně trochu jinak?
Položte si základní otázku. Proč to vlastně dělám? Proto, že mi manžel řekl, že bych se sebou něco měla udělat, protože mě kamarádka upozornila, že mi z těch, už tak o dvě čísla větších džínů než jsem dřív nosila, lezou špeky, nebo proto, že kolegyně v práci pronesla štiplavou poznámku? Ano, to dokáže naštvat, ale pravý impuls ke změně to není.
Ten musí přijít od vás, protože vy to tak cítíte a vy jste ta, která chce něco změnit. Pokud to nepůjde z vás, nebudete tomu věřit a mít do toho chuť, nikdy se to nepodaří a z celkového výsledku stejně budete nešťastná. Udělejte to jen a jen pro sebe, protože vy chcete být krásnější, sebevědomější, chcete se cítit sexy, přitažlivá a hlavně, chcete být zdravější! Ten hlavní důvod buďte VY sama!
Osm pravidel, jak se konečně a trvale cítit zdravější, sebevědomá a sexy

Pokud si nevíte rady, nestyďte se oslovit výživového poradce, který vám nastaví správný denní příjem všech potřebných živin, aby vaše tělo nestrádalo.
Zapomeňte na všechny zázračné rychlodiety! Žádný extrém není zdravý a především není dlouhodobě udržitelný.
Nevyřazujte z jídelníčku žádnou z makroživin. Nesmyslná omezení například tuků nebo sacharidů z jídelníčku vás k vysněné postavě nedovede.
Stanovte si reálné cíle. Ten, kdo vám bude slibovat, že zhubnete jeho systémem 10 kilo měsíčně, si velmi pravděpodobně chce jen naplnit kapsu vašimi penězi za nesmyslné produkty, které nepotřebujete a které „za vás“ nezhubnou. Zdravý úbytek váhy je cca 500 g týdně.
Nepodstupujte žádné extrémní očistné detoxikační kůry a půsty.
Pokud nejste zvyklí cvičit, nežeňte se hned do krajnosti, ale začněte svižnější chůzí a postupně přidávejte zátěž v podobě silového tréninku několikrát týdně. Nemáte rádi cvičení před lidmi? Cvičte doma! Na Youtube je k dispozici spousta videí, které jsou efektivní a nezaberou víc než 30 minut.
Každý den se pochvalte za svoji snahu, usmějte se na sebe do zrcadla a řekněte si, že jste krásná!
Pokud občas „zhřešíte,“ nedovolte si žádné výčitky.

A že zatím nevypadáte tak, jak jste si předsevzala? Pokud každý den děláte vše podle nejlepšího vědomí a svědomí a hlavně věříte, že se výsledky dostaví, tak se taky dostaví. Určitě. Věřte mi. A hlavně sobě! 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account