Jablečné lívance se skořicí

Vytisknout recept
Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.
 
1Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.
2Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko. Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.
3Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte. Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.
NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

ks - mléko 380 ml
ks - krupicový cukr 40 g
ks - mouka pšeničná hladká 380 g prosáté
ks - droždí čerstvé 20 g
ks - máslo 20 g rozpuštěného a zchladlého + na vymaštění pánve
ks - vejce 1 ks + 2 žloutky
ks - citronová kůra 1 ČL nastrouhané
ks - sůl špetka
ks - skořicový cukr (směs krupicového cukru a mleté skořice) na posypání
příprava - 5
vaření - 10
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account