Jáhelno-quinoový chléb

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 3/4 hrnek Quinoa
  • 3/4 hrnek Jáhly
  • 4 lžíce Psyllium
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 1/2 lžička Jedlá soda
  • 1 lžička Jablečný ocet
  • 1 hrnek Voda
  • 1 hrst Dýňová semínka

Instrukce

  • Quinou a jáhly si předem namočíme, ideálně přes noc. Následující den slijeme vodu, propláchneme čerstvou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Psyllium promícháme s hrnkem vody a necháme stranou bobtnat.  Pomocí mixéru mixujeme v hladké těsto quinou, jáhly, psyllium, olivový olej, sodu, sůl a jablečný ocet.  Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto, posypeme dýňovými semínky, mírně zatlačíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba  90 minut. Zhruba v polovině pečení chléb nařízneme, aby unikla pára a byl nadýchaný. Chléb dopečeme, necháme zcela vychladnout před krájením.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account