Jáhelno-quinoový chléb
Ingredience
- 3/4 hrnek Quinoa
- 3/4 hrnek Jáhly
- 4 lžíce Psyllium
- 3 lžíce Olivový olej
- 1/2 lžička Jedlá soda
- 1 lžička Jablečný ocet
- 1 hrnek Voda
- 1 hrst Dýňová semínka
Instrukce
- Quinou a jáhly si předem namočíme, ideálně přes noc. Následující den slijeme vodu, propláchneme čerstvou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Psyllium promícháme s hrnkem vody a necháme stranou bobtnat. Pomocí mixéru mixujeme v hladké těsto quinou, jáhly, psyllium, olivový olej, sodu, sůl a jablečný ocet. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto, posypeme dýňovými semínky, mírně zatlačíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 90 minut. Zhruba v polovině pečení chléb nařízneme, aby unikla pára a byl nadýchaný. Chléb dopečeme, necháme zcela vychladnout před krájením.