![](https://www.zenysro.cz/images/recipe/13907/main.jpg)
Trifle s čokoládou, kávou a Baileys
Roládu můžete koupit již hotovou, daleko lepší je ale ta domácí: Vyšlehejte 6 žloutků, aby zesvětlaly. V jiné míse vyšlehejte 6 bílků do pěny, zvyšte rychlost na střední a tenkým pramínkem přisypávejte 100 g cukru. Zašlehávejte, dokud nevznikne tuhý sníh. Gumovou stěrkou zatřete třetinu sněhu ke žloutkům a pak zlehka přidejte i zbylý sníh, 30 g kakaa holandského typu a 30 g hladké mouky. Pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 10 až 12 minut, až bude pružné. Hned po upečení vyklopte na utěrku poprášenou kakaem a sloupněte pečicí papír. Stočte i s utěrkou do rolády; švem dolů nechte na mřížce zcela vychladnout. Naplňte oslazenou smetanou ušlehanou téměř dotuha.ks - mléko 500 ml plnotučnéks - škrob 40 g kukuřičnýks - krupicový cukr 200 gks - vanilková pasta 1 ČL lze nahradit vanilkovým extraktemks - vejce 3 ksks - tmavá čokoláda 50 g nasekanéks - sůl špetka vločkováks - mascarpone 75 gks - krémový likér 50 mlks - káva 100 ml silná, černáks - amaretto 2 PLks - piškotová roláda piškotová roláda se šlehačkou hotová (nebo viz Recept navíc)ks - sušenky 25 g amaretti, rozdrcenýchks - NA DOKONČENÍks - čokoládové hobliny 50 gpříprava - 10vaření - 20