Hlívový guláš (BL)

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 250 g Hlíva
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 lžíce Olej nebo máslo ghí
  • Sůl himalájská
  • Majoránka
  • Mletý kmín
  • Sladká paprika mletá
  • 500 ml Černé pivo
  • Shoyu
  • Česnek
  • Solamyl nebo rýžová mouka
  • Kari Thajské

Instrukce

  • Na másle, oleji, nebo GHÍ zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme najemno nakrajenou hlívu. Osolíme, přidáme kmín, kari  a chvíli dusíme. Po chvilce přidáme Shoyu promícháme a opět necháme chvíli podusit.
     
    Podléváme  černým pivem a dusíme. Až je hlíva měkká, tak přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory a oloupaný a nakrájený česnek a majoránku.
     
    Vše společně dusíme tak cca 45 minut a po částech přiléváme černé pivo.
     
    Jakmile jsou brambory měkké zahustíme buď rýžovou moukou, nebo solamylem.
    Dosolte dle vlastní chutě.
    Přeji dobrou chuť 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account