Salát Labenka

Vytisknout recept
 
Brambory uvaříme ve vývaru spolu s divokým kořením. Horké oloupeme a vhodíme do láku od okurek smíchaného s vývarem. Mrkev, celer a petržel opět uvaříme ve vývaru, po uvaření necháme ve vývaru vychladnout. Slanina osmažíme na pánvi a do salátu ji přidáme i s olejem, na kterém byla restovaná. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a medovou hořčici. Jablka nastrouháme nahrubo a zakápneme citrónem. Salát ochutíme solí, pepřem a lákem z okurek.
TIP: Brambory spolu s vejci jsme přidávali až poslední kvůli zachování tvaru kostiček
1,5kg - brambory
200g - mrkev
100g - celer
100g - petržel
50g - slanina
200g - vejce
100ml - zakysaná smetana
200g - majonéza Vitana
200g - kyselé okurky
50g - jarní cibulky
50g - dijónská hořčice
100g - medová hořčice
2ks - jablka
příprava - 25
vaření - 8
Kategorie Salát
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account