Banánky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 130 g Máslo
  • 250 g Ztužený tuk
  • 3/4 ks Prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce
  • 250 g Cukr moučka
  • 5 ks Vanilkový pudink - prášek
  • 1 sklenička Marmeláda
  • 1 ks Čokoládová poleva

Instrukce

  • Na vál nasypeme mouku a cukr. Uprostřed vytvoříme důlek. Do něj přidáme vejce, pudingy, prášek do pečiva a máslo.
    Pro lepší zpracování nastrouháme nahrubo tuk.
    Vše řádně prohnětem do hladkého těsta.
    Pomocí mlýnku na maso a nástavce na tvarování cukroví tvoříme banánky.
    Měly by být asi 1.5 - 2 cm široke a 5-6 cm dlouhé.
    Vanilkové banánky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160° asi 10 minut.
    Upečené vanilkové banánky necháme vychladnout.
    Vychladlé banánky mažeme marmeládou a vždy dva lepíme k sobě.
    Konce máčíme v čokoládové polevě.
     
     
    Tyto banánky patří v naší domácnosti k naším nejoblíbenějším. Vyžadují důkladné zpracování a spolupráci celé rodiny. Jen tak se dílo vydaří.
    Máma zapálí vonnou vánoční tyčinku a pustí vánoční koledy.
    Mezitím táta předělá kuchyňského robota na mlýnek na maso. Hledá se nástavec na dělání cukroví. Kde je ten nástavec? Aha, tady je, může se začít.
    Kluk si vyhrne rukávy a společně s mámou vytlačuje těsto. Máma mu pomáhá a krájí banánky na příslušnou velikost.
    Společně zpívají vánoční koledy a dům je provoněn vánoční atmosférou.
    Po upečení a vychladnutí se probudí k činnosti starší holka. Ta banánky spojuje marmeládou a máčí v čokoládě. Ještě, že máma byla v létě na jahodách a marmeládu máme z vlastních zdrojů. O poznání lepší, než kupovaná.
    První várka nemá dlouhou životnost, tak jsou banánky dobré. Kde jsou ty banánky? Aha, v bříšku.
    Nevadí, upečeme další.
     
    Přeji příjemné vánoční pečení.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account