Jarní lehký salát s Kefírovým mlékem

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 1 ks Ledový salát
  • 1 ks Kefírové mléko nízkotučné
  • 6 ks Cherry rajče
  • 1 ks Salátová okurka
  • 2 ks Jarní cibulka
  • 2 ks Vejce na tvrdo
  • Citrón
  • Sůl, pepř
  • Pažitka

Instrukce

  • Jarní lehký salát s Kefírovým mlékem
    Mezi stále oblíbenější aktivity patří každoročně jarní detoxikace těla. Jaro je totiž ideální dobou  pro očistu těla. V tomto období je vhodné zavést například odlehčené dny, obzvláště pokud člověk necvičil a měl nedostatečný přísun čerstvého ovoce a zeleniny. Nejdůležitější na celé detoxikaci těla je právě to, čím ho zatěžujeme. Pročištění organismu má vliv na snížení podráždění, bolesti hlavy, snížení únavy či doplnění energie. Chce to jen pevnou vůli. A přitom se nemusí jednat pouze o trápení a odříkání. Jarní očista může probíhat i chutně třeba s odlehčeným jarním receptem na Jarní lehký salát s Kefírovým mlékem nízkotučným.
     Z jídla dostáváme do těla celou řadu škodlivých látek. Zbavit se nečistot, únavy, ztuhlosti svého těla i mysli, probudit se po zimě a podpořit tak vitalitu, to je cílem jarní očisty. Oproti zimě je jídelníček odlehčen od hutných a těžkých jídel, která udržovala teplotu těla. V období jarních měsíců je dobré vyhnout se mastným pokrmům, smaženým jídlům, přebytku cukru, alkoholu, sladkostem, bílé mouce a mléčným produktům. Jde zejména o nezdravá tučná a sladká jídla, jako jsou rafinované tuky a cukry v sušenkách a cukrovinkách nebo v tukových rohlících a dalších podobných jídlech.  Díky detoxikaci je možné zlepšit a současně s tím omladit a restartovat organismus.
     
     
    Postup:
    Veškerou zeleninu omyjeme a necháme okapat. Poté si nakrájíme na hrubší kousky ledový salát, můžeme použít i dle chuti salát jiný například polníček. Cherry rajčata a okurky nakrájíme na jemné kousky a cibulku pak i s natí na kolečka. Dochutíme solí, citrónem a přelijeme Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí.  Povrch salátu ozdobíme nasekaným vejcem a posypeme pažitkou.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account