Bublanina z třešní

Vytisknout recept

Vynikající bublanina z třešní

Postup

1) Máslo vyšleháme s půl dávkou cukru, postupně vešleháme žloutky, až se vytvoří nadýchaná pěna.

2) Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh a postupně ho spolu s moukou a kypřicím práškem vmícháme do žloutkové hmoty.

3) Vlijeme na plech vymazaný tukem (máslem) a vysypaný moukou, poklademe očištěnými třešněmi a pečeme při 170 °C asi 35 minut – až jde těsto od plechu a piškot se nelepí na vpíchnutou špejli, je bublanina pečená.

Ještě teplou ji posypeme vanilkovým cukrem.

Nechte si chutnat! 🙂


2hrnek - Polohrubá mouka
1hrnek - Curk moučka
1hrnek - Mléko
1ks - Prášek do pečiva
špetka - Sůl
4lžíce - Olej na pečení
2ks - Vejce
ks - Máslo na vymazání
ks - Mouka na vysypání plechu
700g - Třešně
1ks - Vanilkový cukr
1ks - Kypřící prášek
příprava - 15
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila NellyMatyášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account