Jarní hráškový krém. Lahodná, jemná a rychlá polévka za dvacku
Ingredience
- 350 g Mražený zelený hrášek
- 1 ks Cibule
- 1/2 l Zeleninový vývar
- 250 ml Smetana na vaření
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 lžíce Sůl
- 1 špetka Mletý bílý pepř
- 1 lžička Strouhaná limetková kůra
Instrukce
- Hledáte inspiraci pro dnešní rychlý oběd? Uvařte si jarní polévku: jednoduchou, rychlou, sytou a lahodně krémovou. Investujete do ní pouhou půlhodinku času a sotva dvacku ze své peněženky. Postup:Na rozpáleném oleji osmažte dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Hrášek propláchněte v sítku pod tekoucí vodou a přisypte k cibuli. Chvilku orestujte, přilijte vývar a uvařte hrášek do měkka. Přidejte strouhanou limetkovou kůru a ještě krátce provařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte do krému, zalijte smetanou, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Nechte probublat a servírujte.Uvaříte 3 - 4 porce. Polévku nalijte do mističek a pro pohlazení oka a duše ještě přidejte čerstvý tymián, zázvor a kvítek violky.