Hledáte inspiraci pro dnešní rychlý oběd? Uvařte si jarní polévku: jednoduchou, rychlou, sytou a lahodně krémovou. Investujete do ní pouhou půlhodinku času a sotva dvacku ze své peněženky.
Jaké ingredience budete potřebovat?
- 1 sáček mraženého zeleného hrášku (350 g), v akci stojí cca 8,- Kč
- 1 bílá cibule (2,- Kč)
- ½ litru zeleninového vývaru (0,- Kč, pokud ho máte doma v zásobě v mrazáku)
- 250 ml (sójové) smetany 12 %, 12,- - 18,- Kč
- 2 PL olivového oleje (2,- Kč)
- špetku muškátového oříšku
- 1 PL soli
- špetku mletého bílého pepře
- 1 ČL strouhané limetkové kůry
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažte dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Hrášek propláchněte v sítku pod tekoucí vodou a přisypte k cibuli. Chvilku orestujte, přilijte vývar a uvařte hrášek do měkka. Přidejte strouhanou limetkovou kůru a ještě krátce provařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte do krému, zalijte smetanou, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Nechte probublat a servírujte.
Uvaříte 3 - 4 porce. Polévku nalijte do mističek a pro pohlazení oka a duše ještě přidejte čerstvý tymián, zázvor a kvítek violky.350 g - Mražený zelený hrášek (1 balení)1ks - Cibule1/2l - Zeleninový vývar250ml - (Sójová) smetana na vaření2lžíce - Olivový olej1špetka - Muškátový oříšek1lžíce - Sůl1špetka - Mletý bílý pepř1lžička - Strouhaná limetková kůrapříprava - 10vaření - 15