Jarní hráškový krém. Lahodná, jemná a rychlá polévka za dvacku

Vytisknout recept
Hledáte inspiraci pro dnešní rychlý oběd? Uvařte si jarní polévku: jednoduchou, rychlou, sytou a lahodně krémovou. Investujete do ní pouhou půlhodinku času a sotva dvacku ze své peněženky. 
Jaké ingredience budete potřebovat?
  • 1 sáček mraženého zeleného hrášku (350 g), v akci stojí cca 8,- Kč
  • 1 bílá cibule (2,- Kč)
  • ½ litru zeleninového vývaru (0,- Kč, pokud ho máte doma v zásobě v mrazáku)
  • 250 ml (sójové) smetany 12 %, 12,- - 18,- Kč
  • 2 PL olivového oleje (2,- Kč)
  • špetku muškátového oříšku
  • 1 PL soli
  • špetku mletého bílého pepře
  • 1 ČL strouhané limetkové kůry
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažte dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Hrášek propláchněte v sítku pod tekoucí vodou a přisypte k cibuli. Chvilku orestujte, přilijte vývar a uvařte hrášek do měkka. Přidejte strouhanou limetkovou kůru a ještě krátce provařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte do krému, zalijte smetanou, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Nechte probublat a servírujte.
Uvaříte 3 - 4 porce. Polévku nalijte do mističek a pro pohlazení oka a duše ještě přidejte čerstvý tymián, zázvor a kvítek violky.
350 g - Mražený zelený hrášek (1 balení)
1ks - Cibule
1/2l - Zeleninový vývar
250ml - (Sójová) smetana na vaření
2lžíce - Olivový olej
1špetka - Muškátový oříšek
1lžíce - Sůl
1špetka - Mletý bílý pepř
1lžička - Strouhaná limetková kůra
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account