Jarní hráškový krém. Lahodná, jemná a rychlá polévka za dvacku

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 350 g Mražený zelený hrášek
  • 1 ks Cibule
  • 1/2 l Zeleninový vývar
  • 250 ml Smetana na vaření
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 lžíce Sůl
  • 1 špetka Mletý bílý pepř
  • 1 lžička Strouhaná limetková kůra

Instrukce

  • Hledáte inspiraci pro dnešní rychlý oběd? Uvařte si jarní polévku: jednoduchou, rychlou, sytou a lahodně krémovou. Investujete do ní pouhou půlhodinku času a sotva dvacku ze své peněženky. 
    Postup:
    Na rozpáleném oleji osmažte dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Hrášek propláchněte v sítku pod tekoucí vodou a přisypte k cibuli. Chvilku orestujte, přilijte vývar a uvařte hrášek do měkka. Přidejte strouhanou limetkovou kůru a ještě krátce provařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte do krému, zalijte smetanou, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Nechte probublat a servírujte.
    Uvaříte 3 - 4 porce. Polévku nalijte do mističek a pro pohlazení oka a duše ještě přidejte čerstvý tymián, zázvor a kvítek violky.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account