Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 5 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 ks Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 200 ml Mandlové mléko
  • 250 ml Sójová smetana

Jahodová omáčka:

  • 200 g Jahody (mražené)
  • 2 lžíce Třtinový cukr
  • 50 ml Voda
  • 1 lžička Kukuřičný škrob

Instrukce

  • Jemný, sladký, voňavý po vanilce a hedvábný smetanovým základem. Jednoduchý, rychlý a naprosto luxusní dezert, kterým své chuťové pohárky určitě neurazíte. Tento recept je v bezlepkové verzi a na rostlinné bázi. Ani tak na své přitažlivosti neztrácí.
    Na přípravu 4 výtečných porcí si připravte:
    1 sáček bezlepkové směsi na výrobu Panna Cotty200 ml mandlového mléka250 ml sójové smetany1 PL třtinového cukru4 mističky vypláchnuté studenou vodou
    Obsah sáčku smíchejte s cukrem a smetanou.
    Mléko přiveďte k varu. Přilijte smetanovou směs a povařte 1 minutu. Nalijte ihned do připravených misek a dejte vychladnout. Doba tuhnutí je kolem 2 - 3 hodin.
     
    Na jahodovou omáčku budete potřebovat:
    200 g mražených jahod2 PL třtinového cukru50 ml studené vody1 ČL kukuřičného škrobu
    Mírně rozmražené jahody dejte do rendlíku, podlijte polovinou připravené vody, ocukrujte a postavte na plotýnku. Přiveďte k varu. V druhé polovině vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte k jahodám. Provařte asi 1 minutu, aby omáčka získala jemnou a krémovou konzistenci.
    Vychladlou Panna Cottu opatrně vyklepněte z mističek na talíře. Zalijte teplou omáčkou a podávejte. Dobrou chuť.
    (Proto, aby se vám podařilo dezert vyklopit a nepotrhat ho, je důležité mít mističky před naléváním teplé hmoty vypláchnuté studenou vodou)
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account