Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit

Vytisknout recept
Jemný, sladký, voňavý po vanilce a hedvábný smetanovým základem. Jednoduchý, rychlý a naprosto luxusní dezert, kterým své chuťové pohárky určitě neurazíte. Tento recept je v bezlepkové verzi a na rostlinné bázi. Ani tak na své přitažlivosti neztrácí.
Na přípravu 4 výtečných porcí si připravte:
  • 1 sáček bezlepkové směsi na výrobu Panna Cotty
  • 200 ml mandlového mléka
  • 250 ml sójové smetany
  • 1 PL třtinového cukru
  • 4 mističky vypláchnuté studenou vodou
Obsah sáčku smíchejte s cukrem a smetanou.
Mléko přiveďte k varu. Přilijte smetanovou směs a povařte 1 minutu. Nalijte ihned do připravených misek a dejte vychladnout. Doba tuhnutí je kolem 2 - 3 hodin.
 
Na jahodovou omáčku budete potřebovat:
  • 200 g mražených jahod
  • 2 PL třtinového cukru
  • 50 ml studené vody
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
Mírně rozmražené jahody dejte do rendlíku, podlijte polovinou připravené vody, ocukrujte a postavte na plotýnku. Přiveďte k varu. V druhé polovině vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte k jahodám. Provařte asi 1 minutu, aby omáčka získala jemnou a krémovou konzistenci.
Vychladlou Panna Cottu opatrně vyklepněte z mističek na talíře. Zalijte teplou omáčkou a podávejte. Dobrou chuť.
(Proto, aby se vám podařilo dezert vyklopit a nepotrhat ho, je důležité mít mističky před naléváním teplé hmoty vypláchnuté studenou vodou)
 
1ks - Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
1lžíce - Třtinový cukr
200ml - Mandlové mléko
250ml - Sójová smetana
1ks - Jahodová omáčka:
200g - Jahody (mražené)
2lžíce - Třtinový cukr
50ml - Voda
1lžička - Kukuřičný škrob
příprava - 15 + 2-3 hodinu tuhnutí
vaření - 5
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account