Roláda s vůní fialek
Ingredience
- 1 hrnek Polohrubá mouka
- 3/4 hrnek Cukr krupice
- 4 lžíce Horká voda
- 4 ks Vejce
- 1/2 ks Kypřící prášek
- 1 špetka Sůl
- 3 ks Jahoda
- 250 ml Smetana 33%
- 75 g Cukr moučka
- 1 ks Ztužovač šlehačky
- 5 ks Fialky
Instrukce
- Roláda s vůní fialekOddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky třeme společně s cukrem do husté pěny. Přilijeme horkou vodu, přidáme mouku s kypřícím práškem a osolíme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 12 minut při teplotě 175 °C. Pokud chceme mít roládu tmavou, těsto obarvíme 2 PL práškového kakaa.Po upečení ještě horkou stočíme s pečícím papírem pomocí vlhké utěrky. NáplňSmetanu osladíme, přidáme dle návodu ztužovač a vyšleháme do velmi tuhé konzistence.Natřeme na rozložený plát těsta, poklademe čerstvými jahodami nakrájenými na malé kousíčky a dle chuti posypeme květy fialek.Roláda je svěží, výtečná a voňavá. V době květu fialek je u nás nejoblíbenějším moučníkem.